Sportsminister med høje forventninger til Ruslands fodboldlandshold

Russiske fans under Euro 2012 i Polen Foto: piotr Drabik

Russiske fans under Euro 2012 i Polen Foto: piotr Drabik

Den russiske sportsminister Vitaly Mutko har høje forventninger til det russiske fodboldlandshold, der i 2017 skal spille Confederations Cup på hjemmebane.

Af Toke Møller Theilade

Rusland: Når Confederations Cup skydes i gang i Skt. Petersborg i 2017 vil der hvile et tungt pres på skuldrende af det russiske fodboldlandshold. Russerne er automatisk kvalificeret til den 10. udgave af turneringen som værter, og forventningerne er klare.

I forbindelse med en ceremoni for at markere, at turneringen kun er 500 dage væk satte Ruslands sportsminister og præsident for fodboldforbundet Vitaly Mutko ord på ambitionerne:

”Vi har et meget interessant landshold, som, mener jeg, ikke har opfyldt sit fulde potentiale.”

Det er endnu uvist præcis, hvem Rusland kan møde, men verdensmestrene fra Tyskland, de asiatiske mestre Australien, de sydamerikanske mestre Chile og de mellemamerikanske mestre Mexico har allerede sikret sig kvalifikation til turneringen. De sidste tre hold er de europæiske mestre, de oceaniske mestre samt de afrikanske mestre, der vil blive fundet i løbet a 2016 og 2017.

Modstanderne har dog ikke de store konsekvenser for Mutkos ambitioner:

”Vi har helt sikkert de mest seriøse modstandere imod os i de fremtidige kampe, men vi skal sætte opgaven om at vinde turneringen og forfølge dette mål.”

Ceremonien blev afholdt i det berømte GUM shopping center nær Den Røde Plads i Moskva.

Confederations Cup bliver afholdt i mellem den 17. juni og 2. juli, og kampene skal spilles i Skt. Petersborg, Kazan, Sotji og Moskva.

Share This