Sognebørn offentliggør Porsche-kørende polske præsts syndeliste på nettet

Illustrationsbillede: Ota Tiefenböck

Polen: Præsten i den sydpolske by Kasina Wielka, Wieslaw Maciaszek, beklagede sig over, at sognets sognebørn ikke deltog i et tilstrækkeligt antal ved hans gudstjenester. Præsten mente, at indbyggerne i Kasina Wielka var mindre og mindre trofaste over for kirken. Det skulle han ikke have gjort. Sognebørn i Kasina Wielka svarede ved at offentliggøre en lang liste over præstens synder på nettet, heriblandt den Porsche Macan, præsten kører rundt i, skriver WProst.

“Hvis Wieslaw Maciaszek ikke ved, hvorfor færre mennesker deltager ved gudstjenesterne, var tiden måske kommet til at undersøge hans egne samvittighed, skriver sognebørnene som efterfølgende opstiller en lang række punkter, hvor præsten efter deres mening ikke lever op til den høje moral, han selv prædiker.

Heriblandt indsamlinger til dækning af diverse arbejdsopgaver på kirken, hvor de konstaterer, at disse arbejdsopgaver ikke bliver udført, men bemærker, at der holder flere og flere biler i kirkens garager. Heriblandt en Porsche Macan til en pris af 400.000 zloty ( ca. 680.000 kroner).

Listen over præstens synder er lang, heriblandt undrer byens sognebørn sig over, at indtægter fra telefonmaster installeret på kirkens grund ikke figurerer i kirkens regnskab. ota

Share This