Slovakisk premierminister: EU begår rituelt selvmord

Slovakiets premierminister Robert Fico Foto: MGlen

Slovakiets premierminister Robert Fico Foto: MGlen

Slovakiet: “Jeg vil helt sikkert blive kritiseret for dette udtryk, men jeg føler, at vi i EU begår et rituelt selvmord og alle blot kigger på.” Det siger den slovakiske premierminister Robert Fico i et interview med den tjekkiske avis Pravo.Han mener, at hvis EU og Schengen skal overleve migrantkrisen, er det nødvendigt at iværksætte en hurtig dannelse af en europæisk grænseenhed, som skal overtage kontrollen af Schengen grænsen i de lande, hvor national beskyttelse af grænsen ikke fungerer. Han er dog i tvivl, hvorvidt det over hovedet er er realistisk.

“Det handler især om medlemslandenes vilje til at beskytte Schengen-grænsen. Jeg begynder dog at tvivle, hvorvidt denne vilje virkelig eksisterer, siger Robert Fico.

“Det er som om, der foregår et spil i EU, hvem der ender med at stå med problemet. Man peger fingre af Slovakiet, Tjekkiet, Polen og Ungarn fordi vi tillader os at pege på promblemer, siger Robert Fico, som samtidig afviser, at Slovakiet vil deltage i de fælleseuropæiske flygtningekvoter.

“Der skulle omfordeles 160.000 mennesker og indtil vider er det 300 som blev omfordelt, der er ikke tale om andet end en total fiasko, siger Robert Fico til Pravo. ota

Share This