Slovakisk premierminister besvarer tysk kritik, centraleuropæisk oprør i sigte

Slovakiets premierminister Robert Fico Foto: MGlen

Slovakiets premierminister Robert Fico Foto: MGlen

Slovakiet: Den slovakiske premierminister Robert Fico besvarede forud for mødet i det centraleuropæiske samarbejde Visegrad, Tysklands kritik af gruppens forslag om at standse migrantstrømmen til Europa ved at flytte Schengen grænsen til grænsen mellem Grækenland og henholdsvis Makedonien og Bulgarien, skriver den slovakiske avis Pravda.“De er sure over, at vi ikke vil adlyde. Det er ganske enkelt – når jeg inviterer en million gæster hjem til mig selv og finder ud af at jeg ikke kan tage mig af dem, så banker jeg på hos naboerne og beder dem om at de skal tage sig af mine gæster, siger Robert Fico ifølge Pravda og tilføjer:

“Tyskland har taget fejl, da de åbnede deres arme og sagde kom til os.”

Tyskland er ifølge Fico under et enormt pres og kan derfor ikke klare, at andre ser andre løsninger af migrantkrisen, end Tyskland selv.

“Vi har ikke brug for ghettoer med en anden religion, de kan aldrig tvinge os til at tage imod migranter, siger han.

Iføge Robert Fico er EU`s vigtigste problem at standse migrantstrømmen og det er ifølge ham vigtigt at anerkende, at Grækenland har svigtet i sine forpligtelser i forhold til Schengen.

De fire centraleuropæiske landes premierministre, fra Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn, mødes i disse timer i den tjekkiske hovedstad Prag, hvor beskyttelsen af Schengen grænsen er det vigtigste punkt på programmet. ota

Share This