Slovakisk præsident opfordrer til menneskelighed

Den slovakiske præsident Andrej Kiska Foto: Wikimedia

Den slovakiske præsident Andrej Kiska Foto: Wikimedia

Slovakiet: Den slovakiske præsident Andrej Kiska mener i modsætning til Slovakiets regering og hovedparten af slovakkerne, at de mange flygtninge, som strømmer til Europa skal hjælpes. Det siger han i et interview i det tyske magasin Spiegel.Den slovakiske regering anerkender ikke EU flygtningekvoter og vil lægge en sag an mod Europa Kommissionen. Den slovakiske regering mener, det er ulovligt at påtvinge et medlemsland at tage imod flygtninge.

Andrej Kiska mener, det er en forkert måde at gribe problematikken an på.

Han understreger, at han respekterer, at det er det slovakiske parlament, der bestemmer landets tilgang til flygtningekrisen. Han er ligeledes bevidst om, at hans holdning går imod, hvad de fleste slovakkere mener, men føler samtidig et behov for at give udtryk for sin egen holdning.

”Jeg vil gerne gøre opmærksom på at lukkede døre er ikke den eneste og med sikkerhed heller ikke det bedste valg. Det vil blot gøre det hele værre. Den anden mulighed er at blive mere åben, siger han i interviewet.

Andrej Kiska er bevidst om, at disse holdninger kan få en betydning for hans popularitet hos den slovakiske befolkning, men den risiko vil han gerne tage.

”Popularitet har kun mening, hvis man gør, hvad man mener er rigtigt.” ota

Share This