Slovakisk præsident anklager Rusland

Den slovakiske præsident Andrej Kiska Foto: Wikimedia

Den slovakiske præsident Andrej Kiska Foto: Wikimedia

Ukraine/Slovakiet/Rusland: Rusland er ifølge den slovakiske præsident Andrej Kiska ansvarlig for krisen i Ukraine. Det sagde han ved sit møde med den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov i Bratislava, skriver slovakiske medier.

”Jeg udtrykker mit håb, at våben bliver erstattet med dialog, og at fremmede soldater, som er og har været i Ukraine uden Ukraines ønske, går sin vej igen, og at Ukraine igen kan kontrollere sin grænse. Den Russiske Føderation har ikke kun gode muligheder, men også et ansvar for, at denne proces får succes, sagde Andrej Kiska ifølge slovakiske medier.

Kiska har ligeledes fordømt den russiske annektering af Krim, som han ser som ”en alvorlig destabilisering af efterkrigstidens aftaler samt et brud på international lov.”

Andrej Kiska er den slovakiske officielle repræsentant som støtter de vestlige sanktioner mod Rusland. Slovakiets premierminister Robert Fico, samt landets udenrigsminister Miroslav Lajcak er imod de vestlige sanktioner og ønsker mere dialog med Rusland. ota

Share This