Skoda off road model og SUV forgænger fejrer 50 års jubilæum

 

skoda-trekka

Skoda Trekka, specielt fremstillet til markedet i New Zeeland fylder 50 år Foto: Skoda Auto

Tjekkiet: Den tjekkiske bilfabrik Skoda, som i dag er en del af Volkswagen Koncernen, er en af Europas ældste bilfabriker, hvis historie går helt tilbage til 1895.

Skoda har fremstillet biler siden 1905 og har fremstillet en lang række forskellige modeller. Det er dog formentlig de færreste, der ved, at Skoda også har fremstillet en off road bil ved navnet Trekka.

Bilen blev specielt udviklet til New Zeeland i 1966 og blev eksporteret til Australien og New Zeeland. Det er i disse dage 50 år siden, at samling af Skoda Trekka begyndte i byen Otahuhu i New Zeeland. Indtil 1972 blev der fremstillet omkring 3.000 biler.

“Skoda har altid stræbt efter skraddersyede løsninger. Trekka var en bil udviklet til svært tilgængelig terræn, udviklet i samarbejde mellem Skoda og vores importør i New Zeeland og er et typisk eksempel på sådan en tilgang, siger leder af Skoda Museet i Mlada Boleslav, Andrea Frydlova.

Skoda Trekka blev eksporteret i 1960`erne til New Zeeland i demonteret stand (CKD-completely knocked down) på grund af daværende skatte- og toldmæssige forhold og blev samlet lokalt af Skodas importør Moto Industries International i Otahuhu.

Skoda biler har en lang tradition i New Zeeland og Australien og er blevet eksporteret til kontinentet i mere end 100 år. ota

Share This