Skal du en tur til Paris? Valg din påklædning med omhu, ellers kan det koste dyrt

Demonstranterne i Paris gader Foto: Olivier Ortelpa

Frankrig: De Gule Veste skaber åbenbart så store problemer for det franske politi, at det nu også er begyndt at give bøder til mennesker, som er iklædt tøj, som på en eller anden måde udtrykker sympati eller støtte for Gule Veste, skrive Le Figaro.

Ifølge avisen fik kæresteparret Jérome og Béatrice en bøde på 135 euro hver, fordi de havde en trøje på med en skrift som støtter den såkaldte RIC (Référendum dìnitiative Citoyenne initiativ). Politiet begrunder bøden med, at parret befandt sig i en forbudt zone, hvor at bære den slags tøj er ulovligt. Jérome og Béatrice har angiveligt begge afvist at betale bøden.

“Vi var på Champs-Elysées ikke for at protestere, vi skule til metrostationen, men de ville ikke høre på os, siger Beatrice.

RIC er et forslag om folkeafstemninger, som ifølge initiativtagerne skal tilføjes den franske forfatning. Det franske folk skal ifølge initiativtagerne spørges ved vedtagelser af love, forfatningsmæssige ændringer m.m., sådan som man for eksempel kender det fra Schweiz.

RIP er et af Gule Vestes krav. RIP støttes ifølge den franske radio RTL af 80 procent af franskmænd. ota

Share This