Serbisk nationalist brænder kroatisk flag af

Vojislav Seselj på bilboard for Serbisk Radikal Parti ved parlamentsvalget i 2012  Foto: Micki

Vojislav Seselj på bilboard for Serbisk Radikal Parti ved parlamentsvalget i 2012 Foto: Micki

Serbien/Kroatien: Den serbiske nationalistleder Vojislav Seselj brændte onsdag i den serbiske hovedstad Beograd et kroatisk flag i protest mod kroaternes fejring af 20. årsdagen for operationen Storm. Operationen var afgørende kroaternes sejr mod serberne i den serbiske område Krajina.Afbrændingen af flaget skete foran den kroatiske ambassade i Beograd, hvor omkring 300 mennesker, hovedsageligt medlemmer af Seseljs Serbiske Radikale Parti deltog.

Seselj står anklaget for krigsforbrydelser ved Den Internationale Tribunal for tidligere Jugoslavien, men er af humanitære grunde, på grund af en kræftsygdom, blevet midlertidigt løsladt.

Det er ikke første gang, at Seselj brænder et kroatisk flag af, det skete også i april. Dengang kaldte Kroatien sin ambassadør i Serbien hjem i protest.

Den serbiske præsident Tomislav Nikolic opfordrede onsdag i en tale til forsoning, men betegnede kroaternes festligheder for en farlig tendens.

”De fortæller med deres fest de levende og udviste serbere: kom ikke tilbage, det samme vil ske jer igen, siger Tomislav Nikolic ifølge det serbiske nyhedsbureau B92. ota

Share This