Serbien tøver med udlevering af Seselj

Den serbiske premierminister Aleksandar Vucic, her på besøg i Pentagon i 2012  Foto: Leon E. Panetta

Den serbiske premierminister Aleksandar Vucic, her på besøg i Pentagon i 2012 Foto: Leon E. Panetta

Serbien: Den serbiske regering tøver med at udlevere Vojislav Seselj til Krigsforbryder tribunal i Haag (ICTY). Den serbiske præsident Tomislav Nikolic bakker op om regeringen, skriver det serbiske nyhedsbureau B92.Den serbiske regering vil tage stilling til udleveringen af Seselj til Haag, når den har fået besked om Seseljs helbred.

”Seselj er serbisk statsborger. Jeg ser intet godt i hans politik, men vores opgave er at beskytte vore statsborger og hans forfatningsgivne rettigheder, siger den serbiske premierminister Aleksandar Vucic.

Den serbiske præsident Tomislav Nikolic bakker op om regeringens beslutning og betegner Haags anmodning om udlevering af Seselj som et pres mod Serbien.

Seselj blev af humanitære grunde middlertidigt løsladt fra Haag på grund af sin kræftsygdom, men nægter at vende frivilligt tilbage, efter ICTY`s opfordring for mandag om at vende tilbage til Haag og til retsforfølgelsen. Seselj står anklaget for etniske udrensninger i Kroatien, Bosnien og i Vojvodina. ota

Share This