Serbien fortsat under vand, situationen er kritisk

Mitra Nazar3

Oversvømmelserne i Serbien har ramt store dele af landet. Foto: Mitra Nazar

Serbien/ Bosnien-Herzegovina: Serbien og store dele af Bosnien-Herzegovina er fortsat i en kritisk situation efter de oversvømmelser, som har ramt landende i de seneste dage. Hundredetusinder over hele Serbien er under el, især i byerne Obrenovac, Baric, Sremska Mitrovica, Krupanj og Sabac, og mange steder bliver vandet ved med at stige. Imens arbejder redningsarbejderne på højtryk, nogle af dem i 48 timer i træk, melder den serbiske nyhedsserver B92. SE OBRANOVAC UNDER VAND

Der er blevet arrangeret indsamlinger af eksempelvis livsvigtig medicin for sukkersyge eller forhøjet blodtryk, og den serbiske regering har bedt for eksempel læger og sygeplejerske, psykologer og andre vigtige professioner om at give en hånd med i bekæmpelsen af følgene af oversvømmelserne.

Mitra Nazar

Foto: Mitra Nazar

Det er ligeledes blevet meddelt, at indbyggerne fra byen Baric, som har været hårdt plaget af oversvømmelserne, nu er blevet evakueret. Evakueringen af byen Obrenovac, som er en af de mest ramte byer, var klokken 19:30 lokaltid, fortsat i gang. Ligeledes i Sremska Mitrovica, er det serbiske redningsfolk i gang med at evakuere beboerne, i første omgang fra byens hospital.

Flere steder i landet bliver folk opfordret til at hjælpe til med at fylde sandposer, samt på andre måder forhindre oversvømmelserne i at brede sig over et endnu større område.

I Bosnien-Herzegovina er det især Bijeljina, hvorfa der blevet evakueret 10.000 mennesker, samt byerne Brcko, Bosansky Samac, der de hårdest ramte. ota

Share This