Serber efterlyst for kupforsøg i Montengro poster selfie med Lavrov

Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov Foto: Dreamstime

Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov Foto: Dreamstime

Serbien/Montenegro/Rusland: Serbisk statsborger Nemanja Ristic, som er efterlyst i Montenegro, mistænkt for kuprforsøg og attentatplaner mod Montenegros tidligere premierminister Milo Djukanovic, har postet et billede af sig selv sammen med den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov på Instagram, skriver Radio Liberty.

Lavrov var mandag på besøg i Beograd, hvor han blandt andet besøgte sovjetiske soldaters gravsted i Beograd, hvor billedet er taget. Lavrov er på billedet sammen med medlemmer af det serbiske nationalistiske gruppe Zavetnici og altså også Ristic.

To russiske statsborgere og 20 serbiske og montenegrinske statsborgere er efterlyst for kupforsøget under parlamentsvalget i Montenegro i oktober, hvis formål var at hindre Montenegros optagelse i NATO.

Kupforsøget blev ifølge de montenegrinske myndigheder opdaget blot en time inden det skulle løbe af stablen. Ifølge den montenegrinske prorussiske opposition er planerne om et kupforsøg opfundet af den montenegrinske regering for at aflede opmærksomhed fra parlamentsvalget. ota

Share This