Seehofer advarer imod eftergivenhed overfor Tyrkiet

Horst Seehofer Foto: Michael Lucan

Horst Seehofer Foto: Michael Lucan

Af Jens Kjær Nielsen

Tyskland: Horst Seehofer, som er ministerpræsident i delstaten Bayern, advarer imod eftergivenhed i forhandlingerne med Tyrkiet. EU skal ifølge ham satse på hårdt mod hårdt metode, skriver den tyske avis Die Welt.

Horst Seehofer mener, at konsekvenserne af Tyrkietaftalen er alt for store og peger på, at det i virkeligheden var Østrig og Balkanlandene som fik flygtninge strømmen til at stoppe. Han retter endvidere fornyet kritik mod Angela Merkels rolle i migrantkrisen, som eskalerede i september, da Angela Merkel erklærede grænserne for åbne.

Seehofer erklærer derudover fuld støtte til Østrig, hvis landet føler sig nødsaget til at lukke Brennerpasset. I så fald erklærer han sig parat til at sende bayersk politi til at hjælpe med bevogtningen af grænsen.

Dermed er Seehofer igen i direkte i konflikt med Angela Merkel og hendes politik på flygtningeområdet.

Alt tyder på, at aftalen med Tyrkiet, hvis formål er at stoppe flygtningestrømmen fra Grækenland, kan være i overhængende risiko for at mislykkes. Den seneste tids begivenheder tyder på, at uenigheden mellem EU og Tyrkiet bliver større og større, heriblandt omkring den visumfriaftale, EU har lovet tyrkerne.

Her har Tyrkiets præsident Erdogan i flere omgange truet med at lade aftalen falde, hvis tyrkerne ikke får visumfrihed til EU. Falder aftalen mellem EU og Tyrkiet, vil det være et stort nederlag til Angela Merkel, som er en af ”arkitekterne” bag aftalen.

Share This