Savtjenko klar til at blive præsident

Nadija Savtjenko  Foto: Youtube

Nadija Savtjenko Foto: Youtube

Ukraine: Nadija Savtjenko erklærer sig klar til at stille op til præsidentposten, hvis ukrainerne ønsker det, skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.

”Lad mig sige det på denne måde, hvis ukrainerne ønsker, at jeg bliver præsident, er jeg klar til at være præsident, siger Nadija Savtjenko som tilføjer, at såfremt hun blev Ukraines præsident ville hun gøre sit bedste og arbejde med engagement.

Savtjenko understreger dog, at hun selv ikke har særlige ønsker om at blive Ukraines præsident og heller vil fortsætte som pilot.

Savtjenko er blevet idømt 18 års fængsel for mordet på russiske journalister Igor Korneliuk og Anton Volosjin og 10 års fængsel for drabforsøg i Rusland. Denne straf blev nedsat til den endelige straf på 22 års fængsel.

Savtjenko-sagen har to forskellige udlægninger. Mens Savtjenko for Ukraine er en heroisk frihedskæmper, som har kæmpet for Ukraine og som uretsmæssigt er blevet anholdt og dømt af russerne, bliver hun i Rusland betragtet, som koldblodig soldat, som har myrdet og tortureret russere i Østukraine.

Nadija Savtjenko blev onsdag byttet for to russiske soldater, Jevgenij Jerofejev og Alexander Alexandrov, som begge var dømt til 14 års fængsel i Ukraineota

ota

Share This