Sanktionerne mod Rusland vil koste EU 100 millarder euro

Foto: Amio Cajander

Foto: Amio Cajander

Rusland/EU: Den økonomiske krise i Rusland, som delvis skyldes de europæiske sanktioner, vil koste EU landene omkring 100 milliarder euro. Det er konklusionen af en analyse udarbejdet af Forskningsinstituttet for erhevrv og økonomi i Wien, WIFO, skriver den tjekkiske avis Pravo.

Ifølge analysen vil det især være de baltiske lande og Tyskland, hvor op imod en halv million mennesker kan miste arbejde. Ifølge analysen vil den nedadgående russiske økonomi, som skyldes de europæiske sanktioner og faldende oliepriser, betyde, at op imod to millioner mennesker kan miste arbejde på grund af faldende eksport til Rusland.

Krisen i Rusland vil få en stor betydning for den økonomiske udvikling i de baltiske lande, især i Estland, samt Finland, Polen og Tyskland, forudser WIFO.

Blandt de hårdest ramte lande med hensyn til mistet arbejde vil ifølge WIFO være Tyskland, hvor 465.000 mennesker vil miste arbejde, Polen 335.000, Italien 215.000 samt Spanien 160.000. Det er især personerne som arbejder i landbrug, der er mest i farezonen. ota

Share This