Saakasjvili erklærer sig parat til at fortsætte kampen mod “regimet i Kijev”

Mikhail Saakasjvili under en demonstration i Kijev Foto: Facebook

Polen/Ukraine: Tidligere georgiske præsident og guvernør i Odessa Mikheil Saakasjvili, som mandag eftermiddag blev kidnappet i en restaurant i den ukrainske hovedstad Kijev og deporteret til Polen vil fortsætte kampen imod, hvad han kalder for “oligarkregimet i Kijev”.

“Vi må forstå, hvem vi har at gøre med. Kriminalsagen mod mig er falsk. Putin og Poroshenko og Ivanisjvili (tidligere georgisk premierminister) vil slippe af med mig. Vi er nødt til at reagere roligt på deres svaghed, at reagere med åndens styrke. Dette er ikke en præsident eller en mand, det er en fej mand, der ønsker at ødelægge Ukraine. Dette viser alle, hvor svage de er. Vi vil helt sikkert besejre dem, erklærede Saakasjvili på sin Facebook fra Warszawa.

Saakasjvili blev anholdt af styrkerne under Ukraines Grænsekontrol, hvis metoder han betegner voldelige og et tegn på “myndighedernes panik” samt et bevis på den ukrainske præsident Petro “Porosjenkos svaghed og fejhed”.

De ukrainske myndigheder betegner Saakasjvilis deportation, som en almindelig procedure, da Saakasjvili opholdt sig illegalt i Ukraine og blot er blevet returneret til det land, han ulovligt krydsede grænsen fra til Ukraine.

“Denne person befandt sig illegalt på ukrainsk territorium og er derfor, i overensstemmelse med loven, blevet returneret til det land, han ankom fra, oplyser talsmand Ole Slobodjan på Facebook.

Saakasjvilis deportation skaber diskussion i Ukraine, hvor flere fremtrædende politikere har kommenteret den.

Petr Porosjenko skød sig selv i benet. Han mener, at deportationen af Saakashvili vil løse hans problem så han kan fortsætte sin magtposition, men han vil kun forene sine modstandere, skriver Sergej Lestjenko, som i 2014 blev valgt til det ukrainske parlament for Petro Porosjenkos Blok, på sin Facebook profil. ota

Share This