Russiske volleyballspillere angrebet i Tyrkiet

Illustrationsbillede: Anusiek10

Illustrationsbillede: Anusiek10

En volleyballkamp i mellem russiske Dinamo Krasnodar og tyrkiske Galatasaray er det seneste kapitel i historien om konflikten i mellem de to lande

Af Toke Møller Theilade

Rusland/Tyrkiet: Under volleyball kampen i mellem russiske Dinamo Krasnodar og tyrkiske Galatasaray i CEV Cup for kvinder i tirsdags blev de russiske gæster udsat for flere angreb fra tilskuerpladserne.

Ifølge nyhedsbureauet TASS kastede de tyrkiske tilhængere ’fremmede objekter’ efter russerne under kampen.

Efter kampen udtalte Stanislav Shevchenko, præsident for det russiske volleyball forbund, til TASS:

”Vi vil uden tvivl informere CEVs [det europæiske volleyball forbund] disciplinær komité om denne episode. Vores hold har spillet flere udekampe i Tyrkiet, heriblandt det russiske landshold, Zenit Kazan og Dinamo Moskva, og vi har etableret arbejdsforhold med det tyrkiske volleyball forbund. Værtsholdet har altid sørget for alle de nødvendige krav hvad angår sikkerhed, men der var en ubehageling afslutning på Dinamo kampen, hvor uciviliserede fans ødelagde det positive ved kampen. ”

I løbet af kampen viste Galatasarays cheftræner i øvrigt sin midterste finger til Dinamos Tatyana Kosheleva og resten af gæsternes bænk.

”De tyrkiske fans’ opførsel var mere end ubehagelig, deres ord og gestikulationer viste et ægte had imod os. Skrald fløj imod vores hoveder fra tilskuerpladserne. skrev Koshelava på Instagram efter kampen.

På trods af den negative stemning omkring kampen, og Dinamos 3-2 nederlag, så vedbliver Shevchenko dog optimistisk omkring returkampen, der spilles i Krasnodar den anden april:

”Alt vi skal gøre nu er at koncentrere os om returkampen. Jeg tror ikke, at vores fans vil tillade dem selv at opføre sig på en lignende måde. I Tyrkiet er den slags hændelser meget normale.”

På trods af Shevchenkos optimisme, tager Dinamo dog ingen chancer. Til TASS fortalte klubbens presseservice:

”Sikkerhedsforanstaltningerne vil blive øget. Det er en højniveaus kamp, og vi bliver nødt til at tænke på gårsdagens episoder. Det skal understreges at vores fans ikke vil opføre sig på denne måde. Vi er et gæstfrit folk.”

Share This