Russiske storklubber følger i Silkeborgs fodspor

Luzhniki Stadion i Moskva. Foto: Toke Møller Theilade

Luzhniki Stadion i Moskva. Foto: Toke Møller Theilade

Forleden kom det frem, at Silkeborg IFs spillere var utrygge ved at skulle til Tyrkiet på vintertræningslejr, og nu har flere russiske storklubber aflyst planlagte træningslejre af frygt for terror.

Af Toke Møller Theilade

Vinterpausen er højsæson for træningslejre i Tyrkiet, hvor fodboldklubber fra hele Nord- og Østeuropa udnytter det gode vejr til at forberede sig på den anden halvdel af sæsonen. Attentatet på den russiske diplomat Andrej Karlov samt terrorangrebene i Istanbul har dog fået flere klubber til at genoverveje deres rejseplaner, heriblandt danske Silkeborg, hvor flere af spillerne, ifølge Midtjyllands Avis, er utrygge ved at rejse til Tyrkiet.

Dette er også tilfældet i Rusland, hvor tre storklubber har meddelt, at de dropper deres planlagte ture til Tyrkiet.

Tirsdag rapporterede den russiske sportsavis Sovetskiy Sport, at Lokomotiv Moskva, FC Krasnodar og Zenit Skt. Petersborg alle har ændret deres rejseplaner af frygt for terror.

Tyrkiet er en populær destination for russiske klubber, da det er markant billigere end at rejse til Spanien, Portugal eller Mellemøsten, hvor de største klubber, heriblandt førnævnte, tilbringer det meste af vinteren. Derfor er det heller ikke overraskende, at flere af de fattigere klubber fastholder deres rejseplaner.

Klubber som Tom Tomsk, Arsenal Tula, FC Orenburg og FC Ufa skal alle til Tyrkiet i januar og februar.

Share This