Russiske atleter udelukket fra OL

Vladimir Putin og Vitaly Mutko. Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin og Vitaly Mutko. Foto: Kremlin.ru

Det Internationale Atletikforbund (IAAF) har bekræftet, at den russiske karantæne fra IAAF er blevet forlænget. Det ser derfor ud til, at de russiske atleter må se langt efter deltagelse ved OL til sommer.

Af Toke Møller Theilade

Russiske atleter får ikke muligheden for at stille op ved OL, medmindre IAAF lukker Rusland tilbage i varmen. Beslutningen om at forlænge den karantæne Rusland blev idømt i november sidste år kommer i kølvandet på endnu flere beskyldninger og afsløringer af statsstøttet doping.

Ruslands præsident Vladimir Putin udtalte fredag under en tale ved Skt. Petersborgs Internationale Økonomiske Forum, at doping ikke blot var et russisk problem.

”Problemet med doping er ikke kun et russisk problem, men et problem for hele sportsverdenen. Hvis nogen forsøger, at politisere noget på det område, så mener jeg, at det er en stor fejl.”

Putin tilføjede derudover, at sport spiller en vigtig rolle i at bringe folk sammen, hvorfor det ikke skulle bruges som et anti-russisk politisk middel.

”Ligesom kultursfæren så må sportsfæren ikke politiseres, da disse er broerne, der kan bringe folk, nationer og stater sammen. På Ruslands officielle myndigheders vegne kan jeg fortælle jer, at vi alle er fuldstændig imod doping. På statsniveau har vi kæmpet imod, bliver ved med at kæmpe imod doping i sport.”

Det er endnu uvist præcis, hvordan Rusland griber udelukkelsen an, men sportsminister Vitaly Mutko har fortalt nyhedsbureauet TASS, at dommen var forventet samt, at de russiske myndigheder ”vil komme med et svar.”

 

Share This