Russisk whisleblower klar til OL

Illustrationsfoto: Antonio Olmedo

Illustrationsfoto: Antonio Olmedo

Den russiske løber Yulia Stepanova har fået lov til at stille op til OL som neutral atlet efter, at hun hjalp de internationale myndigheder med, at optrevle det russiske dopingprogram.

Af Toke Møller Theilade

Den 29-årige 800 meter løber Yulia Stepanova kommer til at stille op ved sommerens Olympiske Lege i Rio som neutral atlet oplyser Det Internationale Atletik Forbund (IAAF).

”IAAFs Doping bedømmelses udvalg har i dag besluttet sin første sag om en atlet, der søger berettigelse til at deltage i internationale konkurrence som neutral atlet,” skriver IAAF i en udtalelse.

Stepanova blev whistleblower efter, at hun fik en karantæne for uregelmæssige værdier i sit biologiske pas. Hun flyttede derefter til først Tyskland og siden til Nordamerika, hvorfra hun hjalp med optrevlingen af det russiske dopingprogram.

Yderligere 79 russiske atleter har ansøgt om mulighed for at stille op til OL som neutral atleter. Fredag formiddag fortalte præsidenten for det russiske atletikforbund Dmitry Shlyakhtin, at 68 af disse havde fået hjælp fra det russiske atletikforbund.

 

Share This