Russisk sportsminister garanterer tyrkisk fodboldspillers fremtid

Gökdeniz Karadeniz  Foto- Amarhgil

Gökdeniz Karadeniz Foto- Amarhgil

På trods af den politiske krise i mellem Rusland og Tyrkiet, så har Ruslands sportsminister Vitaly Mutko ikke tænkt sig at straffe tyrkiske fodboldsspillere, der spiller i Rusland. Det fortalte han til TV-stationen Rossiya 24 forleden.

Af Toke Møller Theilade

Rusland/Tyrkiet: Den politiske krise mellem Tyrkiet og Rusland er efterhånden gået ind i sin tredje måned, og har blandt andet medført, at alle russiske fodboldklubber har aflyst deres ellers planlagte træningslejre i Tyrkiet.Ruslands sportsminister Vitaly Mutko har dog ikke tænkt sig, at krisen også skal gå ud over de tyrkiske fodboldspillere, der til daglig tjener deres løn i Rusland.

Mest nævneværdig er 35 årige Gökdeniz Karadeniz, der spiller for Rubin Kazan. Midtbanespilleren har været en stor succes i Tatarstan, hvor han siden sin ankomst i 2008 har vundet to mesterskaber og scoret et vindende mål imod mægtige FC Barcelona i Champions League i 2009.

Adspurgt om de tyrkiske spilleres fremtid, Mutko, der også er præsident i det russiske fodboldforbund, svarede:

”Den [red. krisen] må ikke påvirke humanitær og menneskelig kontakt. Den kan ikke blive stoppet med administrative magt, og vi vil ikke handle derefter.”

Mutko havde også trøstende ord til de mange Rubin fans, der var urolige for deres tyrkiske stjernes fremtid.

”Manden har spillet for en af de førende klubber og er loyal mod fodbold – hvilke spørgsmål skal vi stille? Han er en ledende spiller og højst dedikeret til klubben.”

Hvor Karadeniz dermed ser ud til at blive i Kazan indtil hans kontrakt løber ud i 2018, så er Spartak Moskvas halvt tyrkiske halvt tyske forsvarsspiller Serdar Tasci på vej væk fra Rusland på grund af det politiske klima. Tasci har gennem længere tid været rygtet til de tyrkiske klubber Trabzonspor og Besiktas, og da Spartak derudover står foran en større oprydning i truppen, kan Tasci, der har spillet 14 landskampe for Tyskland, meget vel have spillet sin sidste kamp.

Share This