Russisk politolog: USA bag Charlie Hebdo terror

I 2011 blev der smidt en brandbombe i Charle Hedbos lokaler. Foto:Pierre Yves Beaudouin

I 2011 blev der smidt en brandbombe i Charlie Hebdos lokaler. Foto:Pierre Yves Beaudouin

Rusland: Den russiske politolog Alexej Martynov er overbevist om, at det den amerikanske efterretningstjeneste, der står bag angrebet på Charlie Hebdo og mordet på 12 personer i Paris onsdag. Det siger han i et interview på den russiske tv station LifeNews.

Alexej Martynov som i interviewet ellers betegner sig selv som ikke tilhænger af konspirationsteorier, siger, at det er den amerikanske efterretningstjeneste, der har en interesse i terrorhandlingen, og mener, at det er laterligt at påstå, at det er hævnen for karikaturer af profeten Muhammed, der er årsagen til terrorhandlingen.

Han begrunder sin påstand blandt andet med, at det franske politi var helt uforberedt på angrebet.

”Frankrig var helt uforberedt på sådan en manisfestion af terrorisme. Den franske efterretningstjeneste var ikke i stand til at forhindre angrebet, det er naturligt at spørge hvorfor?, siger han.

Alexej Martynov giver ligeledes i interviewet udtryk for, at mange lande har givet afkald på at værne om deres egen sikkerhed, da de af USA er blevet presset til at afbryde deres samarbejde med Rusland på det sikkerhedsmæssige område og i kampen mod international terrorisme.

Ifølge politologen ønsker USA at skabe uroligheder i Europa og en konfrontation med Rusland. Denne taktik betegner han dog som uheldig, da den ifølge hans overbevisning i den sidste ende vil få den modsatte effekt og knytte Rusland og Europa tættere sammen. ota

Du kan se politologen her.

Share This