Russisk parlamentariker advarer Letland

Den lettiske hovedstad Riga  Foto: Ota Tiefenböck

Den lettiske hovedstad Riga Foto: Ota Tiefenböck

Rusland/Letland: Formand for det russiske Føderationsråds udenrigsudvalg, Konstantin Kosatjev advarer Letland mod at sprogdiskriminere landets russiske mindretal. En sprogdiskrimination kan ifølge ham ende med et ukrainsk scenarium, skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.”Et forsøg på at ydmyge en etnisk minoritet og fratage dem mulighed for at tale deres modersmål fører ikke til en hurtigere assimilering, men opsamler i stedet en potentiale for had i samfundet, siger Kosatjev ifølge ITAR-TASS.

Kosatjev udtalelse kommer som reaktion på, at Letlands institution, Center for sprog besluttede at forpligte alle ansatte kun at snakke lettisk, mens de er på arbejde, selv når de taler med hinanden.

I Letland er op til en tredjedel af landets befolkning russere, hvis modersmål er russisk. I 2012 afviste Letlands befolkning i en folkeafstemning at anerkende russisk som et officielt sprog i landet. Afstemningens resultat blev dog kritiseret, da mange russisktalende ikke kunne deltage i afstemningen, da de på grund af manglende kendskab til lettisk ikke har lettisk statsborgerskab. ota

Share This