Russisk motorcykelklub udstiller Polens pinlighed og mangel på demokratisk tankegang

The Night Wolves Foto: Notjnije Volki

The Night Wolves Foto: Notjnije Volki

Af Ota Tiefenböck

BLOG: Polske myndigheder valgte i weekenden at nægte indrejse for den russiske motorcykelklub Notjnije Volki, Nattens Ulve. Motorcykelklubbens medlemmer har angiveligt alle Schengen visum, nogle af medlemmerne endda et EU pas, men får alligevel ikke lov til at krydse den polske grænse.

Polens indrejseforbud er pinligt, ikke kun for Polen, men for hele EU og dermed for os alle. Det er ganske uhørt og arrogant, at et medlemsland kan bøje de europæiske regler og værdier, sådan som Polen har gjort det i tilfælde med Nattens Ulve.

Jeg sympatisører hverken med den russiske motorcykelklub eller de værdier Rusland som et land står for, men hvordan kan vi i EU prædike og belære andre om demokrati og menneskerettigheder og samtidig acceptere, at vi selv krænker andres menneskerettigheder? Hvordan kan vi acceptere, at nogle få mennesker i det polske udenrigsministerium i deres Rusland paranoia udsteder deres egne regler i vores fælles navn?

Lederen af Nattens Ulve, Alexander Zaldostanov, udtaler til russiske medier.

”Hvad er det for et europæisk demokrati, hvilke menneskerettigheder? De europæiske love fungerer ikke, de er kun en fordækt kynisk despotisme.

Det er svært at være uenig med ham, i hvert fald i tilfælde af det polske indrejseforbud.

Share This