Russisk legende tæt på karrierestop

Krasnodars stadion Foto: JukoFF

Kuban Krasnodars stadion Foto: JukoFF

Andrej Arshavin, tidligere russisk landsholdsspiller i fodbold, blev mandag eftermiddag frigivet af den russiske klub Kuban Krasnodar, og den tidligere Arsenal og Zenit spiller kan nu være tæt på et karrierestop.

Af Toke Møller Theilade

Rusland: Efter seks skuffende måneder i Krasnodar i det sydlige Rusland fik Andrej Arshavin i mandags ophævet sin kontrakt med Kuban. Ophævelsen blev annonceret på Kubans officielle hjemmeside, hvor den blev beskrevet som en ’gensidig aftale i mellem de to parter’, hvilket Arshavin senere bekræftede over for sportsavisen Sport-Express.Arshavin skrev en etårig kontrakt med Kuban i sommers, da hans kontrakt med storklubben Zenit Skt. Petersborg udløb, men han har langt fra været den ventede succes. I efteråret formåede han blot at få 356 minutter på banen spredt over otte ligakampe i hvilke han hverken scorede eller lagde op til mål.

Der var ellers store forventninger, da Arshavin tog til Kuban, og håbet var, at han kunne være personificeringen af det nye Kuban, som den regionale regering i Krasnodar kraj planlagde at opbygge. Inden Arshavin underskrev kontrakten med klubben, holdt han derfor et møde med Krasnodar guvernøren Veniamin Kondrajtev, hvilket trak stor opmærksomhed.

Hvor Arshavin ikke har levet op til sin del af aftalen, så har Kuban også fejlet, og de gul-grønne befinder sig i øjeblikket i alvorlige økonomiske problemer. I december fik midtbanespilleren Sergey Tkachev sin kontrakt ophævet af det russiske fodboldforbund, da han havde klaget over ubetalte lønninger, et problem flere af spillerne kæmper med i øjeblikket. Krasnodar kraj har sidenhen trukket sin økonomiske støtte til Kuban, der nu igen finansieres af den armenske oligark Oleg Mkrtchyan, der ellers forlod klubben tilbage i 2014.

Grunden til Arshavins afsked skal formentlig også findes i klubbens dårlige økonomi, da han er en af de bedst betalte i spillertruppen. Denne teori blev i øvrigt også luftet af formanden for den russiske spillerforening Aleksandr Zotov.

Arshavins fremtidsplaner er endnu ukendte, men midtbanespilleren fortalte Sportfakt, at han ville lægge støvlerne på hylden, hvis ikke han modtog et interessant tilbud.

34 årige Arshavin er bedst kendt for sine år i Zenit, med hvem han var med til at vinde UEFA Cuppen i 2008. Senere tog han videre til engelske Arsenal, hvor han blandt andet scorede fire mål imod Liverpool i samme kamp. I samme periode var han en nøglespiller på det russiske landshold, der blandt andet nåede EM semifinalen i 2008.

Share This