Russisk humanitærhjælp smuglede soldater til Ukraine

Humanitær

Rusland/Ukraine: De russiske humanitærere transporter til Donbas regionen havde langt mere med i lasten, end de russiske myndigheder har oplyst. I hvert fald hvis man skal tro formand for Sverdlovsk-veteranerne, Vladimir Jefimov. Det skriver det ukrainske nyhdesbureau Ukrinform, som henviser til et interview offentliggjort i den russiske nyheddsserver Jekateringburg Online.” Siden juni måned har jeg sendt seks grupper bestående af 15-30 personer til Donetsk og to grupper af 30 personer til Luhansk, specielle- og elitestyrker til Donetsk og kosakker og andre uden større erfaring til Luhansk, siger Jefimov.

Han siger endvidere, at den første sending af soldater til Donbas foregik under dække af Det Røde Kors.

”De fik dokumenter fra det lokale kontor, at de var akkompagnerende personale, men blev i Østukraine efter ankomsten, fik våben med, mens andre instrukser blev sendt senere, siger Jefimov ifølge Jekateringburg Online.

Det er ifølge ham blevet meget nemmere i dag.

”Nu sender vi dem bare med det øvrige last af humanitærhjælp, siger han og tilføjer, at soldaterne som regel tager afsted for en måned, nogle i deres ferie, mens andre muligvis for at tjene penge. ota

Share This