Russisk fodboldspiller kan straffes hårdt for Putin t-shirt

Putin  Foto- Kremlin.ru

Putin Foto:Kremlin

Efter Lokomotiv Moskvas 2-0 nederlag i Istanbul til Fenerbahce tirsdag aften afslørede den russiske midtbanespiller Dmitri Tarasov en t-shirt med et billede af Vladimir Putin på. Det kan nu koste ham, og klubben, dyrt.

Af Toke Møller Theilade

Rusland/Tyrkiet: På grund af de politiske stridigheder i mellem Rusland og Tyrkiet var uroligheder frygtet under tirsdagens Europa League opgør i Istanbul i mellem Lokomotiv Moskva og tyrkiske Fenerbahce.

Et par timer før kampstart kunne russiske LifeNews fremvise en video, hvor en gruppe medrejsende russiske fans på vej til stadion fik deres bus bombarderet med sten.

https://youtu.be/o7v0hgTq2NE

Efter kampen var færdigspillet blev Lokomotiv midtbanespilleren Dmitri Tarasov fotograferet iført en t-shirt med et billede af Vladimir Putin på og teksten ”verdens flinkeste præsident”. Trøjen kan købes overalt i Rusland, og teksten henviser til de russiske soldater, der invaderede Krim sidste år, og senere blev kendt som ”flinke folk” på de sociale medier på grund af deres passive adfærd i dagene efter deres ankomst.

Efter kampen udtalte Tarasov til R-Sport, at han viste Putin t-shirten fordi han ville vise, at han altid vil støtte og respektere sin præsident. Senere lagde midtbanespilleren selv billedet ud på sin Instagram profil, her var han dog noget mere fåmælt og nøjedes med at skrive ’ingen kommentarer’ med store bogstaver.

https://www.instagram.com/p/BB3BkzVNFR-/?taken-by=tarasov23

Det er endnu uvist, hvilke konsekvenser Tarasovs handling får, men ser man nærmere på UEFAs disciplinær regler, så kan han stå til op til 10 spilledages karantæne. I artikel 14 kan man således læse, at ”alle former for ideologisk, politisk og religiøs propaganda er forbudte”. I sommeren 2014 gjorde FIFA i øvrigt alle former for tekst og billeder på undertrøjer forbudt, uanset budskabet.

Lokomotiv tabte kampen 2-0, og russerne får nu yderst svært ved at gå videre. Returkampen spilles i Moskva i næste uge.

 

Share This