Russisk dommerchef går af efter skandale kamp

Zenit Skt. Petersborg Foto- Vjatjeslav Evdokimov

Zenit Skt. Petersborg Foto- Vjatjeslav Evdokimov

Valentin Ivanov, nu tidligere chef for Dommer og inspektionsafdelingen i Det russiske fodboldforbund, er trådt tilbage efter en skandaløs dommerindsats i kampen i mellem Zenit Skt. Petersborg og Spartak Moskva i sidste weekend.

Af Toke Møller Theilade

På trods af, at Zenit Skt. Petersborg i søndags slog ærkerivalerne fra Spartak Moskva med 4-2 i Skt. Petersborg, var det ikke spillet på banen, der stjal overskrifterne efterfølgende. Det var i stedet dommer Sergey Ivanov, der løb med opmærksomheden på grund af en række kontroversielle kendelser.

Det var især udeholdet Spartak, der følte sig bortdømte, hvilket blandt andet kom til udtryk ved, at klubbens direktør Sergei Rodionov efter kampen udtalte, at Ivanovs præstation var ”den dårligste han nogensinde havde set” i et interview med Sport-Express. Til samme avis udtalte den tidligere Spartak træner Oleg Romantsev, at Zenit ”ville kunne vinde Champions League med dommere som Ivanov”.

Som modsvar på moskovitternes anklager om dommertække valgte Zenit tidligere på ugen at udgive en næsten fire minutter lang video med dommerfejl fra søndagens kamp, der var til Spartaks fordel.

https://www.youtube.com/watch?v=vdZGTjetCqA

De mange dommerfejl i Ruslands største fodboldkamp skabte dermed stor debat, hvilket altså blev for meget for Valentin Ivanov, der er chef for Dommer og inspektionsafdelingen i Det russiske fodboldforbund, der torsdag eftermiddag sagde sit job op.

På trods af, at det ikke var Valentin Ivanov selv, der dømte kampen blev han kritiseret heftigt for at have sat sin navnebror på det store opgør, og Ruslands sportsminister Vitaly Mutko har efterfølgende foreslået, at landet skulle begynde at invitere udenlandske dommere til landet for at højne kvaliteten.

Share This