Russisk cykelhold skifter nationalitet

Ilnur Zakharin er en af blot fem russere, der skal køre for Team Katusha i næste sæson. Foto: Filip Bossuyt

Ilnur Zakharin er en af blot fem russere, der skal køre for Team Katusha i næste sæson. Foto: Filip Bossuyt

Cykelholdet Katusha har siden dannelsen i 2009 været Ruslands ansigt i cykelverdenen, men fra næste sæson er det slut.

Af Toke Møller Theilade

Det russiske cykelhold Team Katusha har siden dannelsen i 2009 haft en række af sportens største navne på kontrakt, hvilket har kastet flere store sejre af sig. Fra næste sæson forlader Katusha, der er navnet på en kendt russisk sang, dog de russiske rødder, for i stedet at køre på en schweizisk licens.

Skiftet sker som et led i holdets strategi om at vokse udover Ruslands grænser, hvorfor holdet også bliver bygget op omkring udenlandske profiler som tyske Tony Martin og norske Alexander Kristoff. Strategiændringen kommer åbenlyst til at gå udover de russiske ryttere, som der blot kommer til at være fem af i den kommende 2017 sæson. I denne sæson har der været 14.

I et interview med russiske Sports.ru fortalte holdets direktør Vyacheslav Ekimov, at holdet ikke ville miste sin russiske identitet på trods af licensændringen.

”Vi bliver officielt set som et schweizisk hold, fordi det er der, vi bliver registreret, men alle ved, at projektet oprindelig var russisk, og ordet katusha forbliver en del af navnet sammen med navnet på den nye sponsor.”

Ekimov tilføjede i øvrigt, at det var svært at finde russiske sponsorer til holdet, hvorfor man altså nu i stedet var begyndt at se udover landets grænser.

Share This