Rusland overvejer at indføre kvoter for russisk mad

En russisk kartofelret  Foto: Rithelp

En russisk kartofelret Foto: Rithelp

Rusland: Det er nemmere at købe sushi, spaghetti carbonara eller fransk mad på restauranterne i Rusland, end ganske almindelige russiske retter. Det russiske parlamentsmedlem for Kommunisterne, Vadim Solovjov, ønsker at indføre kvoter for, hvor antallet af udenlandske retter på menukortene i Rusland er reguleret, skriver The Moscow Times.

Det er ifølge Solovjov, som har stillet forslaget om kvoter for russiske retter på de russiske menukort, nemmere at finde amerikansk fastfood, japansk sushi eller ukrainske specialiteter i nærheden af Kreml, end ægte russisk køkken.

“Jeg er russer og elsker russiske nationale retter, men blot omkring det russiske parlament er det ganske umuligt at finde en restaurant med russiske retter, siger Vadim Solovjov.

Han mener, det er på tide at indføre kvoter for, hvor mange russiske retter, der skal være på et russisk menukort og vil ligeledes hilse velkommen en statsstøtte til russisk gastronomi, som han betegner som vigtig til at bevare for fremtidige generationer.

Såfremt russiske lovgivere vedtager forslaget, vil Rusland være det næste land i verden, hvor udbudet af retterne på de lokale restauranter er reguleret. Lignende ordning findes allerede i Hviderusland.  ota

 

Share This