Rusland tager til genmæle

Illustrationsfoto: Wikimedia Commons

Illustrationsfoto: Wikimedia Commons

Ukraine: Rusland fornægter de beskyldninger både USA og Ukraine i den seneste tid har rettet mod landet i forbindelse med nedskydningen af det malaysiske passagerfly, som forulykkede torsdag i det østlige Ukraine.

Det russiske udenrigsministerium peger på flere forskellige sammenhænge ved ulykken og har stillet den ukrainske regering 10 spørgsmål i forbindelse med ulykken.

Russerne efterlyser heriblandt beviser for, at den ukrainske regering beskylder de prorussiske separatister for at affyre det missil, der var skyld i ulykken. Russerne afviser samtidig at levere Buk missilsystemer til separatisterne og anfører, at det derimod var de ukrainske styrker i området, der havde Buk missilsystemet i området.

Blandt de andre spørgsmål, russerne ønsker at besvare, er blandt andet et spørgsmål om Ukraine er parat til at levere alle data i forbindelsen med det ukrainske luftvåbenets bevægelser i området, samt om de ukrainske myndigheder er villige til at hjælpe til ved dannelsen af den internationale efterforskningshold, som skal efterforske ulykken. ota

Share This