Rusland og Qatar indgår aftale om VM samarbejde

Kreml Foto: Pavel Kazachkov

Kreml Foto: Pavel Kazachkov

Ruslands præsident Vladimir Putin og Qatars emir Tamim Bin Hamad Al Thani aftalte i forbindelse med et nyligt møde i Moskva at samarbejde og udveksle erfaringer om de kommende værtskaber for VM i fodbold.

Af Toke Møller Theilade

Rusland: Tamim Bin Hamad Al Thani besøgte i mellem den 17. og 19. januar Rusland for første gang, og formålet med besøget var at ’udveksle meninger om presserende problematikker på den internationale agenda, heriblandt situationen i Nordafrika og Mellemøsten’, som en pressemeddelelse fra Kreml beskrev det. Ydermere havde visitten til formål at øge det russisk-qatarske samarbejde inden for handel, økonomi, investeringer, energi samt humanitære sfærer.Udover at drøfte de førnævnte problematikker, var der også tid til at diskutere de kommende VM-slutrunder i fodbold, der i 2018 afholdes i Rusland og i 2022 afholdes i Qatar.

Efter mødet i mellem statsoverhovederne udtalte den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov til nyhedsbureauet TASS:

”Vi har traditionelt tætte bånd inden for sportsområdet, og i dag har Hans Højhed Emiren og Ruslands præsident genbekræftet den gensidige disposition om et yderst tæt samarbejdet på dette felt, inklusiv konteksten omkring forberedelserne til verdensmesterskaberne i Rusland i 2018 og i Qatar i 2022.”

I forbindelse med emirens besøg i Moskva indgik parterne en kulturel aftale, der blandt andet sikrer visa-fri rejser for diplomater i begge lande.

Share This