Rusland klager over angreb på journalister i Kijev

I Østukraine er Bandera langfra så populær som i Kijev og det vestlige Ukraine  Foto: luhansk Gv

I Østukraine er Bandera langfra så populær som i Kijev og det vestlige Ukraine Foto: luhansk Gv

Rusland/Ukraine: Det fakkeloptog til ære for Stepan Bandera, som i går foregik i Kijevs gader var langtfra så fredelig, som det umiddelbart så ud til at være. Rusland klager over, at flere russiske journalister er blevet angrebet under optoget, skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.  SE EN VIDEO FRA FAKKELOPTOGET Ifølge russiske medier er blandt andet en journalist og fotograf fra LifeNews tv blevet overfaldet af demonstranterne, mens deres udstyr er blevet ødelagt. Det skete ifølge russiske medier, mens der var ukrainsk politi tilstede.

Rusland vil ifølge flere russiske medier klage til flere internationale organisationer.

Partiet Svoboda, som var en af arrangørerne af fakkeloptoget kræver, at alle forkæmpere for ukrainsk selvstændighed, herunder Stepan Bandera, bliver officielt anerkendt som helte og officielt hædret. Bandera var erklæret som nationalhelt under landets tidligere præsident Viktor Justjenko, men fik frataget titlen under Viktor Janukovitjs præsidentskab.

Stepan Bandera, som var nationalistleder i Vestukraine er en kontroversiel personlighed i ukrainsk historie, da han under sin stræben efter ukrainsk selvstændighed kollaborerede med tyskerne under Anden Verdenskrig. ota

Share This