Rusland forærer juletræ til Paris

 

Illustrationsfoto: Lotus Head

Illustrationsfoto: Lotus Head

Rusland: Et kæmpemæssig juletræ som er blevet rejst foran Notre Dame katedralen i den franske hovedstad Paris er en gave fra Rusland. Det skriver franske aviser, heriblandt den engelsksprogede franske avis The Local.”I år, første gang i Paris`historie, kommer byens juletræ fra Rusland, sagde ifølge The Local den russiske ambassadør i Frankrig, Alexander Orlov og tilføjede, at det har kostet 80.000 euro at transportere træet fra Rusland til Paris.

”Vi vil gerne vise, at selvom man forsøger at isolere Rusland, at venskabet mellem vores to lande er så stærk og dyb, at det ikke kan ødelægges af politik, siger Alexander Orlov.

Den usædvanlige gave skyldes ifølge Notre Dame Katedralen mangel på penge og katedralens efterlysning af donationer i udlandet. Her var det den russiske ambassade, der ifølge The Local var hurtigst til at reagere.

Den russiske gave kommer på et tidspunkt, hvor forholdet mellem Frankrig og Rusland er anspændt på grund af to hangarskibe, som Frankrig skulle have leveret til Rusland, men hvis levering er blevet sat på stanby på grund af den russiske rolle i konflikten i Østukraine. ota

Share This