Rusland får ny landstræner

Ruslands landshold her før en kvalifikationskamp i EM 2016 mod Østrig Foto: Steindy

Ruslands landshold her før en kvalifikationskamp i EM 2016 mod Østrig Foto: Steindy

Efter en længere jagt kunne det russiske fodboldforbund endelig præsentere Stanislav Cherchesov som ny landstræner torsdag formiddag.

Af Toke Møller Theilade

De kommende VM værter i fodbold fra Rusland har stået uden en landsholdstræner siden Leonid Slutsky sagde op som følge af en skuffende EM-slutrunde i juni, men nu har de endelig fundet hans afløser. Valget er faldet på den tidligere landsholdsmålmand Stanislav Cherchesov, der senest stod i spidsen for Legia Warszawa, som han i sidste sæson gjorde til både mestre og pokalvindere i Polen.

Cherchesov står foran flere store udfordringer, da det russiske landsholds popularitet ligger på et historisk lavpunkt. Efter den skuffende indsats ved EM i Frankrig underskrev mere end 800.000 mennesker en underskriftsindsamling, der søgte at udskifte alle landsholdets spillere, og populariteten tog endnu et dyk, da stjernerne Aleksandr Kokorin og Pavel Mamaev tog på en famøs druktur i Monte Carlo. Her brugte de to barndomskammerater efter sigende mere end 250.000 euro på champagne.

På trods af den spillemæssige fiasko ved EM er forventningerne enorme til den nye landstræner.

”Den primære opgave fra RFU [Det russiske fodboldforbund red.] præsident Vitaly Mutko er at nå semifinalerne ved VM i 2018, men Cherchesov udtrykkede selv, at han ville i finalen,” sagde Igor Lebedev, medlem af RFUs forretningsudvalg, efter ansættelsen blev offentliggjort ifølge nyhedsbureauet TASS.

Cherchesov har underskrevet en to-årig aftale med det russiske fodboldforbund, der dermed udløber kort efter VM-slutrunden i 2018.

 

 

Share This