Rusland dropper South Stream og bejler til Tyrkiet

 

Foto: Europe countries_map.png

Foto: Europe countries_map.png

Rusland: Den russiske præsident Vladimir Putin sagde i dag under sit officielle besøg i Tyrkiet, at Rusland vil droppe den planlagte rørledning South Stream.”Vi har endnu ikke fået tilsagn fra Bulgarien om at vi kan gå i gang med byggearbejdet, og kan derfor ikke fortsætte projektet. Vi kan ikke begynde byggearbejdet i Sortehavet uden at have en tilladelse fra Bulgarien, sagde Vladimir Putin ifølge ITAR-TASS og understregede, at alt arbejde på russisk side er færdiggjort.

Vladimir Putin betegner EU`s kritik af projektet, som er skyld i de manglende tilladelser fra Bulgarien, som ukonstruktiv. Rusland vil ifølge ham nu omdirigere landets energi til andre regioner, heriblandt Tyrkiet, som i samme anledning fik rabat på gas på seks procent fra 2015.

”I betragtning af det voksende energibehov i Tyrkiet er vi klar til ikke blot at udvide Blue Stream ( gasrørledning mellem Rusland og Tyrkiet), men også bygge en ny gasrørledning, som vil opfylde det voksende behov for den tyrkiske økonomi, sagde Vladimir Putin i Ankara i dag. ota

Share This