Rusland definitivt udelukket fra De paralympiske lege

Vitaly Mutko Foto: Дмитрий Голубович

Vitaly Mutko Foto: Дмитрий Голубович

Den internationale sportsdomstol CAS afviste tidligere i dag Ruslands appel imod landets udelukkelse fra De paralympiske lege, der afholdes i Rio i september.

Af Toke Møller Theilade

Det er nu definitivt, at russiske atleter ikke får lov til at deltage ved De paralympiske lege i Rio, der begynder om to uger i Rio. Dette blev slået fast i dag, da den internationale sportsdomstol CAS afviste den russiske appel imod udelukkelsen.

Udelukkelsen af de russiske atleter kommer som følge af afsløringerne om Ruslands statsstøttede dopingprogram og det internationale anti-doping agentur WADAs rapport om samme emne.

Beslutningen har, som forventet, vakt vrede i Rusland, hvor landets sportsminister Vitaly Mutko kalder den for ”politisk motiveret”. I et interview med nyhedsbureauet TASS siger han:

”Beslutningen er mere politisk end juridisk. Der var ingen grunde til at afvise [appellen red.], men det skete. Vi vil nu undersøge vores muligheder for fremtidige skridt, og formentlig tage en beslutning.”

Mutko tilføjede derudover, at det var en skam, at de institutioner, der var lavet til at beskytte atleterne, straffede dem i stedet.

Share This