Rusland blokerer Azovhavet, risiko for væbnet konflikt mellem Ukraine og Rusland

Google Maps

Rusland/Ukraine: Rusland indledte søndag en blokade af Kertjstrædet, som adskiller Sortehavet fra Det Azovske Hav. Et stort russisk lastskib er sejlet til under broen til den russiskannekterede ukrainske halvø Krim. Strædet bliver derudover overfløjet af russiske kamphelikoptere, skriver russiske og ukrainske medier.

Rusland og Ukraine beskylder hinanden for at overtræde international lov efter at russiske grænsevagter tidligere i dag forsøgte at stoppe tre ukrainske skibe. Skibene sejlede ifølge Rusland i russisk farvand. Det afviser Ukraine, som tidligere i dag offentliggjorde, at det har sendt to små artilleriskibe og slæbebåd båd fra havnen i Odessa til havnen i Mariupol, der kræver rejse Sortehavet gennem Kerch Strædet i Det Azovske Hav. Skibene har ifølge Ukraine sejlet i ukrainsk farvend.

Ifølge Rusland er to ukrainske krigsskibe nu på vej fra havnen Berdjansk til Kertjstrædet. Dette er dog ikke blevet bekræftet fra ukrainsk side. 

Hændelsen afspejler voksende spændinger mellem Moskva og Kijev over Det Azovske Hav hvis farvand deles mellem de to lande. ota

https://youtu.be/VHtMCEClGSA

Share This