Rundbordssamtale i Ukraine ender uden resultat

En proukrainsk demonstration i Kharkiv  Foto: Kharkiv Today

En proukrainsk demonstration i Kharkiv Foto: Kharkiv Today

Ukraine: I den østukrainske by Kharkiv blev i dag afholdt nummer to rundbordssamtale, hvis formål er at forsøge at løse problemerne i Ukraine. Ligesom i Kijev forgik samtalerne dog uden repræsantanter for separatisterne fra Donetsk og Luhansk.

Regionsformand fra Luhansk, Valerig Golenko, mener, at det første skridt på vej mod en fredelig løsning af den ukrainske konflikt i må være at stoppe antiterroroperationerne i Østukraine, samt at diskutere decentralisering af magten i landet.

Landets premierminister, Arsenij Jatsenjuk, gjorde det klart, at regeringen er parat til at vedtage forfatningsmæssige ændringer, samt at anerkende russisk, som et officielt sprog, men nægter at invitere separatisterne til forhandlingerne.

Rundbordssamtalerne er blevt til på initiativ af OSCE, som et forsøg på at løse den ukrainske krise. Moskva fordømmer, at separatisterne ikke er blevet inviteret til samtalerne, ser det som et udtryk for, at den ukrainske regering ikke ønsker at høre regionernes ønsker.

Der blev afholdt en demonstration uden for bygningen, hvor mødet foregik, hvor prorussiske sympatisører demonstrerede for, at separatisterne skal være med ved forhandlingerne. ota

Share This