Rumænien vælger præsident, Ponta er favorit

Victor Ponta  Foto: Partidul Social Democrat

Victor Ponta Foto: Partidul Social Democrat

Rumænien: Rumænerne vælger i dag landets præsident, og alt tyder på, at det bliver landets nuværende præsident Victor Ponta, der løber af med sejren. Ifølge de seneste meningsmåliner står Victor Ponta til at få 54 procent af stemmerne og er derfor langt foran sin modstander Klaus Iohannis. Victor Ponta vandt ved valgets første runde for 14 dage siden, hvor han fik 40 procent af stemmerne imod Iohannis`30 procent.

Valget var dog ifølge kritikerne påvirket af, at en stor del af rumænerne, som er bosat i udlandet, hvoraf hovedparten stemmer på Pontas modstander, ikke fik mulighed for at afgive deres stemme på grund af mangel på valgsteder.

Det skønnes, at omkring tre millioner rumænere bor i udlandet, ud af disse fik kun 160.000 mulighed for at stemme. Rumænere bosiddende i udlandet, samt en eventuel lav valgdeltagelse, kan derfor komme til at påvirke resultatet af valget til fordel for Iohannis.

Vinderen af valget vil ersttate Rumæniens nuværende præsident Traian Basescu, som har været på posten de sidste 10 år. ota

Share This