Romaer under angreb i Slavjansk

Slavansk

Slavjansk er en af de østukrainske byer, som fortsat er besat af prorussiske separatister. Foto: Kharkiv Today

Ukraine: Romaer i den østukrainske by Slavjansk bliver ifølge det østukrainske nyhedsmedie Novosti Donbasa udsat for overgreb. Novosti Donbasa beretter om bevæbnede mænd som bryder i romaernes huse og gennembanker og bestjåler husernes beboere og kører deres ejendele væk.

Angriberne anfører, at de handler på ordre af folkets borgmester, Vjatjeslav Ponomarev. Romaorganisationerne bekræfter angreberne, skriver nyhedsserveren.

Slavjansk er en af de besatte byer i Donbas regionen. I den nærliggende by Donetsk har der for nogle dage siden været rygter om forfølgelsen af byens jødiske befolkning.

Den jødiske befolkning skulle ifølge nogle ukrainske medier registreres sig ved hjælp af særlige registreringsblanketter. Ifølge de prorussiske separatister i Donetsk er der dog tale om en provokation. Det oplyser den selvforvaltede guvernør i den såkaldte Donetsk Republik, Denis Putsjilin. Han siger, at han ikke ved, hvem der står bag blanketterne. Byens jødiske befolkning betragter hele episoden som en provokation og et forsøg på at fremprovokere konflikter. ota

Share This