Rød Kors betegner russisk humanitærhjælp som invasion

Illustrationsfoto: Wikimedia Commons

Illustrationsfoto: Wikimedia Commons

Rusland: Chefen for Det russiske Røde Kors Igor Trunov betegner de 10 humanitære transporter, som Rusland har sendt afsted til Østukraine som en invasion. Ifølge Trunov kunne disse transporter indeholde hvad som helst, især våben og ammunition, skriver det ukrainske nyhedsbureau Ukrinform.

Turnov mener, at det russiske ministerium for særlige anliggender ikke er et subjekt under international lovgivning og som sådan derfor uegnet til at stå for ”humanitære transporter”. Derfor mener han, at de russiske transporter snarere er en invasion end humanitærhjælp.

Ifølge Turnov har der kun været en humanitær transport til Østukraine. En konvoj bestående af 15 biler som blev arrangeret af Det russiske Røde Kors den 20. december, som har bragt 80 ton af madvarer og sundhedsartikler til fem børnehjem og folkekøkkener arrangeret af kirkelige organisationer i Luhansk. Samme transport er ifølge Trunov under forberedelse til Donetsk den 15. januar.

Trunovs anklager bekræfter chefen for krigsveteranerne i Jekateringburg, som under et interview i en lokalavis i går sagde, at de russiske humanitære konvojer ud over humanitærhjælp også medbragte soldater og våben til Østukraine. ota

Share This