Ringe sympati for Ungarns hegn projekt

Også mellem de spanske territorier i Afrika og Marokko er der bygget et hegn langs grænsen  Foto: Ongayo

Også mellem de spanske territorier i Afrika og Marokko er der bygget et hegn langs grænsen Foto: Ongayo

EU/Ungarn: Den ungarske beslutning om at bygge et fire meter højt hegn på grænsen mellem Ungarn og Serbien bliver kritiseret i EU og i nabolandet Serbien, skriver internationale medier.Europa Kommissionen advarer imod at bygge mure for at beskytte EU`s ydre grænse.

”Det er ikke længe siden, at vi har revet mure ned i Europa, det er ikke en god idé at bygge dem igen, siger kommissionens talskvinde Natasja Bertaud.

Europarådets kommissær for menneskerettigheder Nils Muizniek betragter den ungarske beslutning ligeledes for ufornuftig og i Serbien siger den serbiske premierminister Aleksandar Vucic, at han er chokeret.

Trods kritikken fortsætter Ungarn med planerne om at bygge det fire meter høje hegn over en strækning på 175 kilometer. Allerede onsdag i næste uge vil det ungarske indenrigsministerium præsentere konkrete planer.

Projektet er ifølge den ungarske udenrigsminister Péter Szijjartó ikke i strid med internationale aftaler.

Ungarn har i løbet af de første måneder i år modtaget 57.000 flygtninge, dette tal forventes at stige til 120.000 i hele 2015. Hovedparten af flygtningerne kommer fra Kosovo og ikke fra hverken Syrien eller Afrika. ota

Share This