Putins forsvinden: Forklaring på vej

Vladimir Putin  Foto: Kremlin

Vladimir Putin Foto: Kremlin

Spekulationerne om den russiske præsidents forsvinden nærmer sig sin afgørende fase, nu får vi snart stillet vores nysgerrighed

Af Ota Tiefenböck

Ota -nyt billedeRusland: Den russiske præsident administration meddelte fredag, at den russiske præsident Vladimir Putin skal mødes med Kirgisistans præsident Almazbek Atambajev mandag. Mødet kan vise sig til at være afgørende for de rygter, der har floreret rundt i løbet af den seneste tid. Viser Putin sig offentligt, bliver de fleste af rygterne fejet af bordet, viser han sig ikke, kan det tyde på, at der er noget der er alvorligt galt i Kreml. I sådan en situation vil det formentlig være svært for den russiske præsidents talsmand Dmitrij Peskov blot af afvise rygterne. Der vil formentlig komme en eller anden forklaring af situationen fra Kreml.

Den russiske præsident har ikke vist sig offentligt siden han den 5. marts mødtes med den italienske præsident Matteo Renzi. Siden denne dag har ingen set Putin. Der kommer beslutninger, angiveligt taget af Putin, senest beslutning om militærøvelser i Arktis, men de bliver givet uden at Putin står frem i medierne.

Rygterne og spekulationerne har floreret. Der har været rygter om Putins død, der har været rygter om at Putin er blevet far, i Moskva har floreret en meddelelse om, at udenlandske korrespondenter ikke skal forlade byen, da en regeringsmeddelelse er undervejs og der har været rygter om, at Putin er blevet væltet.

Senest er den østrigske dagblad Kurier kommet med en ”garanteret” historie om, at den russiske præsident har en dårlig ryg og bliver behandlet af en østrigsk læge i Moskva.

De kommende dage vil sikkerhed afklare, hvad det er der foregår i Kreml, og hvorvidt hele stunten virkelig er noget seriøst og noget, der i værste fald kan komme til at påvirke den kommende udvikling af krisen i Ukraine og ikke mindst forholdet mellem Rusland og Vesten.

Share This