Putin: Ukraine eskalerer kampe i Østukraine

Vladimir Putin Foto: Den russiske præsidents pressetjeneste

Vladimir Putin Foto: Den russiske præsidents pressetjeneste

Rusland/Ukraine: Den der giver ordre til at skyde i befolkede lokaliteter bærer ansvaret for mange uskydlige menneskers død. Det siger den russiske præsident Vladimir Putin fredag i reaktion på den seneste eskalering af kampene i Østukraine, som ifølge ham skyldes det ukrainske militær. Det skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.Vladimir Putin mener på den baggrund, at massevis af civile har mistet livet, heriblandt kvinder og børn, og at det ukrainske militær gentagne gange har brugt tunge våben is sin krigsførelse i Østukraine.

”Alt det sker ledsaget af propaganda slogans, ønsker om fred og søgen efter de ansvarlige. Vi hører ofte udtalelser om, at Ukraine ønsker en fredelig vej til at løse problemerne, men alt er anderledes i praksis, siger Vladimir Putin ifølge ITAR-TASS.

Putin nævnte i sin kommentar ligeledes, at han den 16. januar har foreslået den ukrainske præsident Petro Porosjenko en plan til tilbagetrækning af tunge våben fra Østukraine uden at få noget svar på sit forslag. ota

Share This