Putin skaber ballade i Ungarn

Vladimir Putin  Foto: Kremlin

Vladimir Putin Foto: Kremlin

Ungarn: Den russiske præsident Vladimir Putin, som tirsdag besøgte den ungarske hovedstad Budapest skaber ballade i Ungarn. Det skriver den ungarske nyhedsserver Politics.Vladimir Putin besøgte nemlig kort efter sin landing i Budapest en kirkegård, hvor han lagde blomster ved de sovjetiske soldaters grav fra Anden Verdenskrig. Derudover også ved et mindested for sovjetiske soldater som døde under den sovjetiske invasion i Ungarn i 1956. På mindestedet står der ifølge ifølge ungarske medier indgraveret, at ”soldaterne ofrede deres liv for ungarernes frihed under kontrarevolutionen i oktober 1956.”

Det ungarske nyhedsmedie 444.hu mener, at mindestedets påskrift krænker den ungarske forfatning, og at Putins gestus bryder den ungarske lov. Ifølge ungarsk lovgivning er det nemlig strafbart at betvivle kommunisternes forbrydelser.

Der er dog ifølge Politics ingen beviser for, at Putin viste ære 1956 mindestedet, da det kun var russiske journalister, der fik lov til at komme med Putin på kirkegården. ota

Share This