Putin retter hård kritik mod Europa

Vladimir Putin  Foto: Kremlin

Vladimir Putin Foto: Kremlin

Rusland: Vi kan ikke overlade russer og russisktalende i det sydøstlige Ukraine til at blive opslugt af ukrainske nationalister, siger Vladimir Putin i filmen Verdensorden instrueret af Saida Medvedova, som blev vist søndag i den russiske tv-station Rossija1. Det skriver det russiske nyhedsbureua Ria Novosti.Vladimir Putin retter i filmen hård kritik mod Europa, som ifølge ham ikke er i stand til at føre en selvstændig udenrigspolitik, men har delvis overdraget sin suverænitet til USA.

“Det er i princippet ganske normalt, at medlemslande af en militær-politisk blok overfører en del af suveræniteten i en alliance til overnationale organer, men i dette tilfælde, er en del af den europæiske suverænitet overført ikke til NATO, men snarere til lederen af alliancen, til USA, ” siger Putin i filmen ifølge den russiske avis Izvetija.

Vladimir Putin peger som eksempel på krigen i Irak, som blandt andet Tyskland og Frankrig har været imod.

“Når invasionen fandt sted, blev Saddam Hussein væltet, og Irak blev ødelagt, kan I huske, hvad de fik at vide? I tog fejl. De sagde også til mig også – vi vandt, og du holdt dig væk, men ser man længere frem i tiden, viste det sig, at (tidligere franske præsident) Jacques Chirac, der havde et meget tæt og tillidsfuldt forhold til den sunnimuslimske del af Mellemøsten allerede dengang kunne forudse, hvad det vil føre til, ” siger Putin endvidere i filmen.

International terrorisme og det nylige terroristangreb i Paris er ifølge Putin et direkte resultat af amerikanernes engagement i Mellemøsten. ota

Share This