Putin fordømmer indsættelse af ukrainsk militær-opdateret

kremlin-ru. Putin

Foto: Dreamstime

Rusland: Den russiske præsident Vladimir Putin fordømmer i et tv-interview i Rusland i dag den ukrainske regerings indsættelse af militæret i det østlige Ukraine.

“At bruge tanks og fly mod befolkningen i det østlige Ukraine er endnu en kriminal handling af de nuværende myndigheder i Kijev,” siger Putin ifølge avisen The Moscow Times.

Putin sagde ligeledes, at der er ingen russiske tropper i Østukraine, men indrømmede, at de såkaldte “grønne mænd” på Krim, var russiske soldater. Han udelukker ikke indsættelse af russisk militær i Østukraine, men understreger, at det forhåbentligt ikke bliver nødvendigt, og at konflikten kan løses fredeligt.

Putin sagde også, at Rusland ikke havde forhåndsplaner om annektering af Krim, men var blevet tvunget til det af situationen på halvøen, da eksistensen af russere og russisktalende indbyggere på Krim var truet.

Han sagde endvidere, at Kremlin er i kontakt med alle ukrainske præsidentkandidater.

Tv-programmet med Putin hedder “I direkte linie med Vladimir Putin”, hvor Putin russisk tv giver udtryk for sine holdninger omkring en række aktuelle spørgsmål. Programmet kommer 12 gange årligt. ota

Share This