Putin forbyder vulgære ord

kremlin-ru. Putin3

Vladimir Putin Foto: Kremlin

Rusland: Den russiske præsident, Vladimir Putin, har i dag underskrevet en lov, som gør det ulovligt og strafbart at bruge vulgære ord i litteratur, kunst, medier, ved koncerter og teaterforestillinger, underholdning og film.

Loven træder i kraft per 1. juli, skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS. Loven giver mulighed for at straffe overtrædelser af loven med en bøde, som udgør ca.300-378 kroner for individuelle, 600-756 kroner for medarbejdere ved kulturelle institutioner, og 6000-7538 kroner for organisationer eller virksomheder.

Loven giver også mulighed for fratagelsen af retten til at drive en virksomhed i tre måneder. Film som hører ind under de nævnte betegnelser, altså film som benytter vulgært sprog, skal forsynes med et særligt mærke. Loven gælder ikke for film udgivet, før lovens vedtagelse, skriver ITAR-TASS.

Liste over de forbudte vulgære ord er ifølge det russiske nyhedsbureau udarbejdet af en gruppe eksperter og er blevet distribueret til alle relevante virksomheder og organisationer. ota

Share This