Putin bejler til Grækenland og opfordrer til samarbejde i Europa

Tsipras under et besøg i Moskva sidste år Foto: Den russiske præsidents pressetjeneste

Tsipras under et besøg i Moskva sidste år Foto: Den russiske præsidents pressetjeneste

Rusland/Grækenland: Den russiske præsident Vladimir Putin beskriver Grækenland, som ”Ruslands vigtige partner i Europa”. Putin ankommer fredag på officielt besøg i Athen, skriver den græske nyhedserver eKathimerini.

Vladimir Putin har inden besøget af Grækenland skrevet et åbent brev til den græske avis, hvor i han blandt andet opfordrer til samarbejde i Europa.

”Jeg er overbevist om, at vi skulle lære af situationen i Ukraine og forsøge at danne en zone beliggende fra Atlanterhavet til Stillehavet, økonomisk og humanitær samarbejde, baseret på en ligeværdig og udelelig sikkerhed. At harmonisere europæiske og euroasiatiske processer vil være et vigtig skridt på denne vej, siger Vladimir Putin.

Den russiske præsident skal mødes med den græske premierminister Alexis Tsipras og den græske præsident Prokopis Pavlopulos.

Putin og de græske politikere skal blandt andet diskutere samarbejde mellem Rusland og Grækenland i diverse energiprojekter samt russernes interesse for at investere i græsk infrastruktur, herunder de græske jernbaner. Der skal ifølge planerne underskrives flere bilaterale afteler. ota

Share This